f Ulepšano dvorište OŠ "Majšanski put" - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Ulepšano dvorište OŠ "Majšanski put"

18.04.2012

U okviru projekta koji se odnosi na ozelenjavanje i uređenje školskih dvorišta srednjih i osnovnih škola na teritoriji grada Subotice, za koji je iz gradskog Fonda za zaštitu životne sredine obezbeđeno dva miliona dinara, dvorište Osnovne škole „Majšanski put“ danas je ulepšano sa 80 novih sadnica.

Član Gradskog veća zadužena za komunalne delatnosti i zaštitu životne sredine, mr Suzana Dulić, rekla je da je, u okviru projekta, osim sadnica četinara, lišćara i ukrasnog šiblja planirano i postavljanje klupa i posuda za odlaganje otpada, a da su za škole koje nemaju velika i lepa dvorišta obezbeđene žardinjere.

Ona je najavila da će se u drugoj fazi projekta, koja se odnosi na poboljšanje uslova za održavanje nastave u prirodi, opremiti petnaestak školskih dvorišta.

Direktorka škole Silvija Tot rekla je da je ozelenjavanje dvorišta značajan doprinos za OŠ „Majšanski put“.

- Imamo oko pet hektara školskog dvorišta, ozelenjavamo ga godinama unazad, ali i vadimo svako ono stablo koje više nije bezbedno za decu. Ova donacija od 80 sadnica nam jako puno znači, istakla je Silvija Tot.

Za đake je veoma važno da su i sami angažovani na sađenju zelenila, rekao je pokrajinski poslanik Robert Santo.

- Pre ovog projekta učenici su uradili mnogo radova na temu kako zamišljaju ozelenjavanja svog školskog dvorišta. To je veoma važno, jer se i na taj način budi svest dece o očuvanju životne sredine, naglasio je Robet Santo.

 

Izvor:  http://www.subotica.rs/sr/5623/ulepsano-dvoriste-os-majsanski-put

Povratak...