f Posetiocima Fruške Gore za Prvi maj biće podeljeno 2000 biorazgradivih kesa – Oplaneti se! Recikliraj - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Posetiocima Fruške Gore za Prvi maj biće podeljeno 2000 biorazgradivih kesa – Oplaneti se! Recikliraj

27.04.2012

Zelena inicijativa i mreža lokalnih ekoloških organizacija ‘Zelena Lista Srbije pozivaju sve koji će Prvi maj provesti praznično na Fruškoj Gori, da učestvuju u akciji u kojoj će se na više punktova deliti biorazgradive kese i od posetilaca prikupljati otpad.

U cilju zaštite životne sredine posetiocima nacionalnog parka Fruška Gora u okviru ove akcije biće podeljeno 2.000 biorazgradivih kesa u kojima će moći da sakupe svoj otpad, plastične i staklene i flaše ili aluminijumske limenke i donesu ih na punkt kod Informativnog centra na Iriškom vencu, a u zamenu za njih dobiće poklone kampanje “Oplaneti se! Recikliraj“.

Biorazgradive kese deliće se na tri punkta, u periodu od 06.00 do 13.00 časova, i to na Iriškom vencu (kod benzinske pumpe), ispred Sportskog centra “Gusle” i na Kraljevim stolicama. Na punktu kod Informativnog centra na Iriškom vencu građani će moći da donesu sakupljene reciklažne sirovine od 10.00 do 12.oo časova.

Akciju na Fruškoj Gori, u okviru kampanje Oplaneti se! Recikliraj, organizuju Inženjeri za zaštitu životne sredine iz Novog Sada, članovi Zelene liste Srbije, a njenu realizaciju obezbedio je Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF) u saradnji sa Institutom za održive zajednice (ISC) i Mladim istraživačima Srbije i uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Prilog: Najava Oplaneti se! Recikliraj – Prvomajska akcija u Novom Sadu

Izvor: http://zelenainicijativa.rs/posetiocima-fruske-gore-za-prvi-maj-bice-podeljeno-2000-bioragradivih-kesa-oplaneti-se-recikliraj

Povratak...