f Završen projekat Vodonoša - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Završen projekat Vodonoša

18.05.2012

U amfiteatru Otvorenog univerziteta održana je svečana završnica ekološko-edukativnog projekta “akvarius – vodonoša grada” koju je sprovelo JKP “Vodovod i kanalizacija”. Centralni događaj bio je kviz između učenika osnovne škole Miroslav Antić sa Palića i Miloš Crnjanski, gde su deca imala priliku da pokažu šta su sve naučila kroz pomenuti projekat. Osim toga, dodeljene su i nagrade učenicima koji su na određeni način, da li kroz recitaciju, likovni rad, ili neki drugi vid iskazali svoju brigu o štednji vode. Podršku projektu dao je i grad Subotica.

Ovo je već 11 put da Vodovod organizuje ovaj sada već tradicionalni projekat brige o vodi za piće u kojem između ostalog najmlađi korisnici svojim likovnim i literarnim radovima na temu vode daju svoj doprinos razvoju svesti o potrebi čuvanja ovog teško obnovljivog resursa. Učestvovanje u ovom projektu rado su prihvatile i OŠ "Miroslav Antić" i OŠ "Miloš Crnjanski".

Ovo je za JKP Vodovod i kanalizaciju jedan od najvažnijih, ali i najlepših dana u godini, jedna od aktivnosti koja zaposlenima čini veliko zadovoljstvo. Cilj projekta je da se podstiče stvaralački i istraživački odnos prema delatnosti predueća, a naročitno da se probudi svest među najmlađim potrošačima u vezi sa racionalnom potrošnjom vode.

Manifestacija je završena kvizom u kom su se ekipe iz dve škole takmičile u pokazivanju znanja koje su stekla tokom ovog projekta. Nakon toga, nagrađeni su i najbolji literarni radovi koji su se ticali razvoja svesti o potrebi čuvanja ovog resursa.

Izvor: http://www.yueco.rs/vest/dru-tvo/zavr-en-projekat-vodono

Povratak...