f Ekološka ulica - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Ekološka ulica

06.06.2012

Povodom nedelje ekologije Gradska Uprava Subotica je i ove godine je organizovala pored raznih ekoloških manifestacija i Eko-ulicu 05. juna 2012. godine, kada je i obeležen Svetski dan Zaštite životne sredine, od 18 do 20 časova na Trgu Republike (između Gradske kuće i Plave fontane).

Kao i ranijih godina, na Eko-ulici su posetioci, uz igre, radionice, umetnički, zabavni i obrazovni program mogli da se bave aktuelnim temama vezanim za zaštitu životne sredine. U realizaciji programa učestvovao je i Regionalni Arhus Centar Subotica, koji je kroz interaktivne sadržaje približio posetiocima teme iz svog delokruga rada.

Volonteri Regionalnog Arhus Centra i Udruženja TERRAS su iskoristili ovu priliku da promovišu i projekat „Zajedno u akciju: Očistimo Srbiju/Suboticu“ koji realizuje Udruženje TERRAS 09. juna 2012. godine na više lokacija u Subotici i u okolini Subotice, kao što su Kelebija i Bajmok.

Volonteri su delili liflete sa svim potrebnim informacijama kako i gde mogu zainteresovani i savesni građani da se priključe simboličnom čišćenju zajedno sa njima.

Takođe, promovisan je projekat „Mladi protiv otpada“, koji je finansiran od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, a u sklopu realizacije Akcionog plana politike za mlade u AP Vojvodini. Naime, volonteri su pozivali omladinu da da svoj doprinos očuvanju životne sredine tako što će i sama vršiti eko patroliranje na način da fotografšu smetlišta, a zatim da slike šalju na sajt www.ocistimosrbiju.rs ili da ih postavljaju na društvene mreže i pokušaju da animiraju svoje prijatelje da razmišljaju o zaštiti životne sredine. Na taj način daće aktivan doprinos u oblasti rešavanja problema otpada.

Povratak...