f Festival ekoloških dokumentaraca u Lifki - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Festival ekoloških dokumentaraca u Lifki

10.07.2012

U okviru Festivala evropskog filma Palić 2012, već četvrtu godinu za redom, u organizaciji Otvorenog univerziteta, održava se program „Eko doks“. Ovo je jedinstvena prilika za ljubitelje kinematografije u regionu da se upoznaju sa najnovijim eko filmovima evropske produkcije. Autori dokumentarnih filmova na temu životne sredine, sem kinematografskog, sve se više okreću konkretnom aktivizmu kako bi se na pravi način uhvatili u koštac sa suštinom problematike  opstanka na planeti.                                                                                                                 
Na ovogodišnjem festivalu biće prikazano sedam aktuelnih dokumentarnih filmova na temu zaštite životne sredine, a detaljnije informacije u vezi sa ovogodišnjim izborom filmova možete dobiti na sajtu http://www.palicfilmfestival.com/program/eko-dokumentarci.html

Program će biti prikazan u Art bioskopu „Aleksandar Lifka“ u Subotici, a pre početka svake projekcije ove, kao i prethodnih godina, u organizaciji Arhus centra Subotica biće promovisane i predstavljene aktivnosti nevladinih organizacija koja se bave zaštitom životne sredine na lokalnom nivou, kao i izložba radova od recikliranog materijala. 

Projekcije su od 15.07. (nedelja) do 20.07. (petak), od 16.30. Ulaz je besplatan.

Povratak...