f „Pod kontrolom“ - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

„Pod kontrolom“

17.07.2012

U okviru Festivala evropskog filma Palić 2012, na programu „Eko doks“ u sali Art bioskopa „Aleksandar Lifka“, danas od 16.30 časova prikazuje se nemački dokumentarac „Pod kontrolom“.

Film otkriva pogledu panoramu atomske energije u Nemačkoj. Njegova široka perspektiva raskriva stvarne izazove i ogroman napor koji nuklearna energija zahteva od čovečanstva. Ovaj pregled tehnologije, nekadašnjeg sinonima za napredak, takođe se dotiče elemenata istorije civilizacije.

Na ovogodišnjem „Eko doksu“ biće prikazano sedam aktuelnih dokumentarnih filmova na temu zaštite životne sredine, a takođe, i ove, kao i prethodnih godina, pre početka projekcije, u organizaciji Regionalnog Arhus centra Subotica predstavnici nekoliko ekoloških nevladinih organizacija predstavljaju svoj rad. U opuštenoj atmosferi, pored promotivnog materijala koji se deli, posetioci se kroz razgovor upoznaju sa aktivnostima Udruženja TERRA’S, Arhus centra Subotica, Centra za ekologiju i održivi razvoj CEKOR, Ekološkog udruženje građana HORIZONTI sa Kompost timom, Udruženja ljubitelja prirode RIPARIA, Udruženja za očuvanje okruženja i graditeljskog nasleđa PROTEGO, kao i Udruženja MLADI I IGRA.

Pored toga, u foajeu bioskopa, postavljena je izložba fotografija nastalih u okviru projekta Organica.net koji Udruženje TERRA’S realizuje u okviru IPA programa prekogranične saradnje. Takođe, ove godine su izloženi i predmeti za svakodnevnu upotrebu napravljeni od reciliranog materijala.

Ulaz je besplatan.Povratak...