f Nagrađeni pobednici konkursa "Najlepša bašta i balkon Subotice" - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Nagrađeni pobednici konkursa "Najlepša bašta i balkon Subotice"

20.07.2012

Pobednicima konkursa „Najlepša bašta i balkon Subotice 2012“, koji su po treći put organizovali Javno komunalno preduzeće (JKP) „Čistoća i zelenilo” i grad Subotica, danas su, na pres-konferenciji u Medija-centru Gradske kuće, dodeljene nagrade i zahvalnice. Vaučere u iznosu od 5.000 dinara za prvo, 3.000 dinara za drugo i 2.000 dinara za treće mesto, i zahvalnice, nagrađenima je uručio zamenik gradonačelnika Blaško Stantić.

Uz izražavanje zahvalnosti svim takmičarima koji su učestvovali, Stantić je čestitao pobednicima i istakao da su JKP „Čistoća i zelenilo“ i grad Subotica konkurs organizovali s ciljem da unaprede brigu o životnoj sredini i kvalitetu života motivišući sugrađane da rade na oplemenjivanju svog okruženja.

- Na ovaj način odaje se i priznanje ljudima koji decenijama brinu o svojim baštama, balkonima i zgradama, što naš grad čini lepšim i privlačnijim za život i rad. Veoma je važno i to što su akcijom bila obuhvaćena i školska dvorišta i dvorišta predškolskih ustanova, jer se tako podiže svest dece o zaštiti životne sredine, odnosno zaštiti i negovanju sredine u kojoj uče i odrastaju, naglasio je Blaško Stantić.

Savetnik za razvoj u JKP „Čistoća i zelenilo“ Vladimir Dulić rekao je da su na konkursu učestvovala 43 takmičara, u četiri kategorije: najlepše uređena zelena površina oko stambenog objekta - bašta, najlepše uređena zelena površina oko kolektivnog stambenog objekta - zgrada, najlepši balkon okrenut prema ulici i najlepše uređeno školsko dvorište i najlepše dvorište predškolske ustanove.

- Konkurs je bio otvoren od 5. juna do 9. jula, a tročlana stručna komisija obišla je sve kandidate, pregledala fotografije i donela odluku o pobednicima na osnovu kriterijuma struke. Ocenjivao se opšti utisak o zelenoj površini, njegovo uklapanje u prostor, ukupni estetski doživljaj kompleksa, funkcionalnost, originalnost, broj i raznovrsnost biljaka i njihova kondicija, kazao je Vladimir Dulić.

On je rekao da su nagrade za prvo, drugo i treće mesto obezbedili JKP „Čistoća i zelenilo“, „Goranski rasadnik“ i „Poljoopskrba“ Subotica, i dodao da će troškove putovanja sva 43 učesnika u Mađarsku, odnosno Budimpeštu, na sajam hortikulture, snositi grad Subotica i JKP „Suboticatrans“.

Ko su pobednici konkursa "Najlepša bašta i balkon Subotice 2012", po kategorijama, možete da pročitate ovde.

Izvor: http://www.subotica.rs/sr/5990/nagradjeni-pobednici-konkursa-najlepsa-basta-i-balkon-subotice

 

 

Povratak...