f Saopštenje za javnost o akciji „Uredimo Odžake“ - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Saopštenje za javnost o akciji „Uredimo Odžake“

19.09.2012

 

Na osnovu obaveza preuzetih u projektu „Uredimo Odžake“, koji se radi u saradnji Mesne podružnice Odžaci  EPO-a i Televizije Kanal 25, a finansira iz budžeta opštine Odžaci, aktivisti Mesne podružnice Odžaci Ekološkog pokreta Odžaka počeli su obilazak odžačkih ulica. Do sada je pregledana 31 ulica i na osnovu pregleda podnete prijave protiv vlasnika zgrada koji se nisu odazvali pozivu da sa uličnih prostora uklone materijal čije držanje na uličnom prostoru nije dozvoljeno po odredbama Odluke o komunalnim delatnostima.
Obaveštavamo građane da po odredbama Odluke o komunalnim delatnostima  građevinski materijal mogu izvesno vreme da drže na uličnim prostorima, ali im je za to potrebna odobrenje Odeljenja za urbanizam, stambeno-komunalne, movinsko-pravne poslove i zaštitu životne sredine. Samovoljno uzurpiranje uličnih prostora je kažnjivo.
Zahtevamo od komunalne inspekcije da najpre obiđe Hilandarsku 19, gde je vlasnik placa šutom i zeljom uzurpirao trotoar više godina. Takođe, zahtevamo da se hitno obiđu ulice Vuka Karadžića i Đure Jakšića, gde je takođe uzurpiran trotoar, ali uglavnom poljoprivrednom mehanizacijom.
Prijava se podnosi komunalnoj inspekciji , a po jedan primerak će biti dostavljen načelnici Opštinske uprave opštine Odžaci i predsednici opštine Odžaci. Predlažemo da inspektori navedene lokacije provere u narednih mesec dana od dana podnošenja prijave. Tačno posle mesec dana aktivisti Mesne podružnice Odžaci EPO-a ponovo će obići sve  odžačke ulice i proveriti efikasnost rada komunalne inspekcije, o čemu će javnost biti obaveštena.
Narednih dana biće izvršena provera i preostalih ulica i podneta nova prijava.
DOSTAVLjENO:
- komunalnoj inspekciji;
- načelnici OU opštine Odžaci;
- predsednici opštine Odžaci.
                                                                       Za Mesnu podružnicu Odžaci
                                                                          Ekološkog pokreta Odžaka
                                                                    .........................................................
                                                                    Dušan R. Mirković, predsednik
Izvor: EPO

 

Povratak...